Hva bør du tenke på når du skal ha solskjerming?

Når solen sender sine varmende stråler mot jorden, blir vi påvirket av det. Solens stråler har stor påvirkning på hvordan vi mennesker lever. Blir det for varmt eller kaldt, påvirkes vår yteevne av det.

Solen gir ikke bare livsgivende lys og varme, men også ødeleggende stråler. Vår hovedoppgave er å kunne tilby våre kunder produkter som gjør dem i stand til å kunne regulere dette etter behov.

Dagslys.

For at vi mennesker skal kunne yte maksimalt og trives i vår hverdag, har vi behov for å kunne regulere lysinnslippet. Vår utfordring er sammen med kunden å finne den rette balansen.
Det finnes i dag en rekke produkter som kan avhjelpe med dette. Innvendige persienner, rullegardiner, lamellgardiner osv.

Alle disse produkter kan betjenes manuelt eller med motor og automatikk.

Ved et korrekt lysinnslipp vil kostnader for strøm kunne reduseres betraktelig. Fasader mot øst er mest egnet for den slags løsninger.

Varmeinnslipp.

Når våre hjem eller arbeidsplasser blir for mye oppvarmet av solens stråler, vil vår trivsel og yteevne synke.
Vinduer og fasader mot syd og vest er de fasader som er mest eksponert for varme innslipp.

Et vanlig vindusglass vil med solen rett påvirke som en 800w stråleovn pr. m2 glassflate.
For å hindre denne varmen i å slippe inn, bør man fortrinnsvis ha en utvendig avskjerming i en eller annen form.

I tidsrommet fra april til september er problemet størst. Valg av produkt avhenger av fasade, økonomi og ønsker.

Det er en betydelig økonomisk gevinst ved valg av riktig balanse mellom solskjerming og annen type nedkjøling (aircondition, osv).

Avhengig av valg av produkter vil vi ved korrekt bruk kunne hindre inntil 90% av varmen i å sippe inn.

Komfort.

En hyggelig ettermiddag eller kveld på terrassen kan fort bli ødelagt av for sterk varme eller regn. Våre produkter skal kunne avhjelpe mot begge deler. Det er ikke nødvendigvis slik at en solskjerming vil avhjelpe i et regnvær. Derfor skal man tenke igjennom sine valg før man velger produkter. En terrassemarkise eller andre type produkter for dette formål skal kunne tåle store påkjenninger. Derfor er kvalitet på aluminium, fjærer, beslag mm viktig. Det hjelper ikke mye med en pen duk på produktet hvis det ikke er et sterkt stativ under som holder duken stram og pen.

Balansen mellom valg av tykkelser i dukrør, bærerør, frontskinne og fjærspenn er momenter som vi som produsent må ta stilling til.

Styringer.

Skal jeg velge manuell, motorisert eller automatiserte løsninger?

I dag er motordrift av solskjermingsprodukter for utvendig bruk blitt den mest vanlige løsningen, spesielt for terrassemarkiser. Velger du en automatisert løsning vil produktene betjene seg selv etter behov.

De fleste produkter kan i dag leveres med motorbetjening. Innvendige produkter løses ved 24 V anlegg mens utvendig løsninger går med 220V.

Konsulenttjenester.

Vår erfaring gjennom mange år er din trygghet. Våre konsulenttjenester er i de fleste tilfeller kostnadsfrie. Ta derfor kontakt med en av våre avdelinger.

Vi er profesjonelle og kan vårt fag; solskjerming.

5 års garanti
Alltid gratis befaring!
60 års erfaring