Hva slags screenduk bør du velge? Her er våre tips!

Screen har blitt et svært populært produkt for utvendig solskjerming. Dette bør du vite om screenduk.

Før du bestemmer deg for hva slags screenduk du ønsker, er det visse ting det er greit å merke seg. Ta en titt på dette!

Lyse versus mørke screen

Stort fargeutvalg

Screen kan du få i hele 50 forskjellige farger, i alt fra lyse til mørke farger. Hva slags farge du ønsker, har gjerne sammenheng med husfargen. Noen ønsker screen som er ton-i-ton med huset, for et rolig helhetsinntrykk. Mens andre ønsker screen som står i kontrast med husfargen, enten ulike nyanser av samme farge – eller andre farger. Dette gir fasaden mer liv.

Mørke duker demper lyset best

De aller fleste velger mørke screens, i tråd med vår anbefaling. Disse demper lyset best –samtidig som de gir best utsyn. Når solen treffer på en lys duk, kan det bli veldig lyst å se på – og vanskelig å se ut. Dersom du ønsker en lys duk på fasaden, kan løsningen være en tofarget duk. Den vil da være lys på utsiden og mørkere på innsiden, slik at utsynet bevares.

Lyse duker kan ta litt mer innsyn

Er det viktigere å redusere innsyn enn å behold utsyn, kan lyse duker gi noe mindre innsyn. Spesielt på kveldstid når det er mørkt ute og lyst inne. Da kan det være lettere å se gjennom en mørk duk, enn en lys.

 

Lys, men ikke sol!

De fleste ønsker å se mest mulig ut, og samtidig få minst mulig sollys og varme inn. De fleste duker, lyse eller mørke, gir uansett en lys og dempet atmosfære inne, de tar varmen og det direkte sollyset. Samtidig som noe av det naturlige lyset beholdes, slik at det ikke blir mørkt inne.

Farge påvirker ikke varmeinnslipp

En screen tar opptil 90-95% av varmen, dette gjelder både lyse og mørke duker. Fordelen med screen, er at den vevde og transparente duken alltid har en liten avstand til ruten. Derfor vil det alltid være en form for ventilasjon mellom duk og rute, som bidrar til å redusere varmen.

Tykkelse på duk

Standardduker

Våre standardduker har en blanding av pvc og glassfiber, og er litt tykkere enn tradisjonelle screenduker. Tross tykkelsen, gir den et godt utsyn – samtidig som den holder sol og varme ute.

Ekstra tett duk

I noen tilfeller er det behov for en enda tettere duk, da leverer vi gjerne en ECO 1 % screen. Dette er en tettere duk, som gir mørkere rom og tar mer varme. Den vil derimot ikke gi like godt utsyn som en standardduk. Dette kan være en god løsning for eksempel på skoler, der lys vil være generende for tavler eller skjermer. Eller for soverom og barnerom, der solen står på fra morgen til kveld. Lar du screenen stå nede hele dagen, er temperaturen mer behagelig når du skal legge deg. Flere tips for god nattesøvn får du her.

Screen for alle behov

Det er få begrensninger når det kommer til bruk av screen. Screen passer til alle hus, vinduer og klimaer. Den er lekker og se på og dekker mange behov. Ønsker du å vite mer om hvorfor screen er så populært? Her får du flere svar!

5 års garanti
Alltid gratis befaring!
60 års erfaring