Ønsker du en pergola til hagestuen? Dette bør du vite.

Ønsker du å få maksimalt ut av uteplassen din? Med en pergola kan du skape en herlig hagestue og uteområdet du drømmer om. Dette bør du vite om pergola!

Det er mange ulike pergola-løsninger, og du bør vite litt om de ulike alternativene før du velger. Pergola med duk, pergola med glasstak, pergola med lameller, pergola med bare tak eller pergola med vegg og tak. Vi har en pergola for alle.

Hva er en pergola?

En pergola er steget videre fra en terrassemarkise, og kan beskrives som en fast ramme med et bevegelig tak – som gir deg en hagestue i all slags vær. I motsetning til en terrassemarkise som må tas ut og inn, er en pergola en mer permanent løsning. Den tåler regn og vind. Du trenger ikke dra den inn om ikke du er hjemme, den kan så og si stå ute hele utesesongen. Og det aller beste, den gjør utesesongen mye lenger!

Hvem passer pergola for?

Pergolaen passer for de aller fleste som ønsker å lage en deilig hagestue. Våre løsninger kan tilpasses de fleste bygg, enten du har leilighet, rekkehus, enebolig – eller en restaurant hvor du ønsker uteservering.

Ønsker du en pergola i hagen, har vi også frittstående pergola. Denne kan plasseres hvor som helst, og kan stå ute hele året – så lenge duken trekkes inn på vinterstid.

Ønsker du deg en pergola? Johan er ekspert på solskjerming, og hjelper våre kunder å finne riktig løsning ut i fra behov.

Ulike løsninger for ulike behov

Har du et uteområde, men er litt usikker på hva som er beste løsning for deg? Her er en kjapp innføring i våre løsninger.

1. Pergolino – stram, stilig og enkel

En Pergolino er steget videre fra en terrassemarkise, og den enkleste og rimeligste pergolaen vi tilbyr. En pergolino har en fast ramme, hvor taket er en duk som kjøres inn og ut med motor. I motsetning til terrassemarkisen, tåler Pergolinoen mye mer vær og vind. Den kan stå ute så og si hele utesesongen, men om været er veldig dårlig, bør den tas inn. Les mer om pergolino.

2. Pergola bevegelig duk – solid, fleksibel og elegant

Pergola Premium består av ulike elektriske Gennius- og Isolasystemer. Systemene kraftige, svært solide og elegante, og har en isolerende effekt. I disse systemene er duken tettere og integrert i systemet. Ønsker du en pergola med vegg, kan du bygge på med screen eller glass. Dukene tåler ikke snø og må tas inn om vinteren. Pergola Premium er en perfekt løsning for en flott hagestue! Les mer om Pergola Premium.

3. Pergola lamelltak – moderne og fleksibelt

Pergola med lamelltak har blitt svært populært i Europa de senere år, og er spesielt godt egnet for boliger med et moderne uttrykk. Lamellene er vendbare, og kan justeres etter hvor mye sol du ønsker inn. I lukket tilstand er taket vanntett. Ønsker du en mer innrammet hagestue, kan du bygge på sidevegger i glass eller screen. Lamelltak er snølastberegnet, det betyr at de er godkjent for snømengder etter norske forhold. Vi anbefaler likevel å ha lamellene åpne på vinterstid. Les mer om pergola med lamelltak.

4. Pergola med glasstak

En pergola med glasstak er en permanent helårsløsning. Ønsker du solskjerming i pergolaen, kan glasstaket leveres med en integrert markise som kan tas ut og inn. Alle våre glasstak er NS-godkjente for norske snøforhold. Et glasstak kan fint bygges på med vegger om du ønsker å lage et mer komplett uterom – enten med screen eller glass. Et glasstak gir en lun og god atmosfære, samtidig som glasset gir en følelse av luft og åpenhet. Alle våre glassløsninger er i herdet glass, det betyr at det glasset pulveriseres om det knuser. Les mer om pergola med glasstak.

Hva koster en pergola?

Prisen på en pergola varierer med løsningen. Sammenlignet med en terrassemarkise, er en pergola en mye mer solid, permanent og værbestandig løsning. Den gir deg helt andre bruksmuligheter enn den ordinære terrassemarkisen.

Priseksempel

En terrassemarkise 4 m bred/3 m utfall med motor koster ca. 20-25  000 kroner. De fleste ønsker gjerne aluminiumstak og vindvokter i tillegg. Rundt regnet blir prisen da ca. 25-30  000 kroner ferdig montert.

En Pergolini i samme dimensjoner vil komme på fra 60-70 000 kroner og oppover. Et Gennius – system vil ha en pris på 80- 90  000 og oppover. Her er nødvendig tilbehør og montering inkludert i prisen.

NB! Dette er kun priseksempler for å indikere de ulike priskategoriene. Prisene vil for eksempel være avhengig av valg av materialer, funksjoner, hvordan dette ønskes montert og flere andre faktorer.

En pergola er en varig og god investering for deg som ønsker å bruke uteplassen din store deler av året. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg å finne den beste løsningen ut ifra dine behov.

5 års garanti
Alltid gratis befaring!
60 års erfaring