Har du utvendig solskjerming? Slik tar du godt vare på den.

Den utvendige solskjermingen kan du ha glede av i lang tid, men det er viktig å ta godt vare på den – og ta noen forhåndsregler.

Vær oppmerksom på vær og vind

Bruk markisen kun når du er hjemme

Den kan knekke i vinden

Hvis markisen er ute når du ikke er hjemme, for eksempel over natten, kan den knekke dersom vinden blir for sterk. En vindvokter er en god sikring for vinden, men det er likevel alltid viktig at markisen har tilsyn.

Uventede snøfall

Du kan bruke markisen om vinteren, men den bør ha tilsyn. Været er ikke alltid like forutsigbart, snø kan komme plutselig og på tider hvor vi ikke egentlig forventer det. Et plutselig snøfall vil kunne knekke markisen om den står ute.

Værskifter og snø

Vekslinger i temperatur

Du bør tenke over vær og temperatur, dersom du bruker markisen på vinterstid – hvor det kan veksle raskt mellom varme- og kuldegrader. Bruker du screen en dag det regner, og tar den inn i kassetten igjen mens den er våt, vil duken kunne fryse fast i kassetten dersom det blir kuldegrader. Da må du vente med å ta den ut til det har blitt varmere. Prøver du å kjøre ut en frossen screen, vil den kunne bli ødelagt.

Screen og snø

Snø kan feste seg i styreskinnene og hindre screen å gå ned, dette kan ødelegge duken. Screen kan brukes på vinterstid, men bruk skjønn. Ser du at den ikke går ned, ikke press.

Skader påført av snø eller is går ikke på garantien og er ikke noe du får igjen.

Vær obs på hagemøbler

Vi ser iblant tilfeller der hagemøblene har stått for nært vinduet, slik at de hindrer screens å gå opp eller ned. Dersom hagemøblene kommer helt inntil en screen som er nede, og du prøver å ta opp denne, vil den kunne revne.

Dette bør du sjekke jevnlig:

 Innfesting

Sjekk at produktet er festet som det skal. Vær oppmerksom på at gamle produkter kan ha dårlig feste. I verste fall kan du risikere at en gammel markise løsner og falle ned. Det samme kan gjelde selvmonterte markiser. Sjekk festene jevnlig, slik at du trygt kan bruke produktet.

Elektriske tilkoblinger

Sjekk at alle produkter med elektriske tilkobling ser riktig ut, at kablingene ser hele ut og at det ser helt rent og tørt ut. All utvendig solskjerming skal fungere fint, uten hinder. Får du mistanke om at noe er galt, bør du kontakte fagfolk.

Totalsjekk

All utvendig solskjerming bør sjekkes jevnlig. Se over produktet, at det er helt og rent.

Du kan fint ta den anbefalte årlige sjekken selv, eller du kan bestille en serviceavtale. Da får du en jevnlig inspeksjon av solskjermingen, og kan være helt sikker på at produktet får det tilsynet det trenger.

Følg med på vindvokteren

Begynner i batteriet i vindvokteren å gå tom, vil markisen automatisk gå inn igjen etter en liten stund – uten at det nødvendigvis blåser. Da kan det være batteriet som begynner å bli tomt. Dette kan du enkelt skifte selv.

Vi anbefaler å bytte batteri en gang per sesong, slik at du er sikker på at vindvokteren fungerer som den skal. Vindvokteren tar du enkelt av ved å skli den til side.

 

Vindvokteren åpnes enkelt, slik at du kan bytte batteri. 

Jevnlig vedlikehold for best varighet

Tørk duken om den er våt.

Hvis du kjører inn en våt duk, enten det er markise eller screen, ta den ut for å tørke når været har blitt bedre. Produktet skal helst ikke stå vått over lengre tid.

Vask produktet jevnlig

Vi anbefaler gjerne en årlig vask av produktet. Enkelte steder der markisen blir fort skitten eller grønn, som for eksempel i skogen, kan det være smart å gi den en ekstra vask.

Ikke bruk høytrykksvasker på noen av produktene, kun hageslange. Bruk mildt såpevann og myk kost. Ikke bruk løsemidler på duken selv om det har kommet flekker.

Er du påpasselig med bruken av din utvendige solskjerming, og sørger for jevnlig vedlikehold og tilsyn – vil du kunne nyte godt av produktene dine i lang tid. Har du spørsmål vedrørende vedlikehold, ta gjerne kontakt med oss – vi hjelper deg gjerne.

 

 

 

 

5 års garanti
Alltid gratis befaring!
60 års erfaring